Dinar Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü tarafından Kütahya’daki Gürallar LAV Cam Fabrikasına Teknik Gezi Düzenlendi

Dinar Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü öğrencileri ve idari personeli, Bölüm Başkanı Dr.Öğr.Üyesi Serhan HANER’in koordinatörlüğünde, 7.11.2019 tarihinde Kütahya’daki LAV sofra camı fabrikasına teknik gezi düzenledi. Kütahya’da yaklaşık 300 bin metrekare alan üzerinde kurulu 2 adet üretim tesisi bulunan LAV cam fabrikası günde 2 milyon adede ulaşan üretimi, 130 ülkeye ihracatı ile dünya üreticileri arasında 6. sırada yer almaktadır. Ayrıca tesiste cam üretiminin yanı sıra üretim yapan makinelerin tasarım ve üretimi de yapılmaktadır.

Fabrikada İdari İşler Kıdemli Uzmanı Taylan AYGEN tarafından karşılanarak, fabrika yemekhanesinde verilen öğle yemeğinin ardından, üretim aşamalarıyla ilgili 3 mühendisin bilgilendirme toplantısı yapılmıştır. Dağıtılan kişisel koruyucu donanımlar giyilip ve takıldıktan sonra üretim hattına gidilerek sofra camı üretiminin bütün kademeleri görülmüştür. 5 mühendis ve bölümlerin teknikerleri eşliğinde; harman hazırlama, silolar, fırın kontrol odası, 300 tonluk (152 m2) rejeneratif fırın (çalışma sıcaklığı 1500°C), şekillendirme, kalite kontrol cihazları, geri dönüşüm sistemleri, otomatik ambalajlama, kalıp hazırlama atölyesi ve kalıp tasarım ofisi (SolidWorks ve AutoCad kullanılıyor) öğrencilere detaylı bir şekilde gösterilmiş ve işlemler anlatılmıştır. 3 saat süren teknik gezinin ardından bütün öğrencilerimize fabrika tarafından cam sofra eşyaları hediye edilmiştir. Fabrikadan ayrıldıktan sonra Kütahya Çiniciler Çarşısı ziyaret edilerek, çini üretimi ve motifleri hakkında bilgiler alındıktan sonra Dinar’a hareket edilmiştir.

08 Kasım 2019, Cuma 507 kez görüntülendi