Gürallar LAV Cam Fabrikası Teknik Gezisi

Dr.Öğr.Üyesi Serhan HANER’in koordinatörlüğünde, Dinar Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Endüstriyel Tasarım Bölümü 3 ve 4. sınıf öğrencileri, Öğr.Gör. Mukadder AKSAKAL ve idari personel eşliğinde, 18.12.2023 tarihinde Kütahya’daki LAV cam fabrikasına teknik gezi düzenlenmiştir. Kütahya’da yaklaşık 300 bin metrekare alan üzerinde kurulu 2 adet üretim tesisi bulunan LAV cam fabrikası günde 2 milyon adede ulaşan üretimi, 130 ülkeye ihracatı ile dünya üreticileri arasında 5. sırada yer almaktadır. Ayrıca tesiste cam üretiminin yanı sıra üretim yapan makinelerin tasarım ve üretimi de yapılmaktadır.

Fabrikada İdari İşler Yöneticisi Didem İlbilge ELGÜN ve Tasarım Müdürü Direnç Alpagut GÜL tarafından karşılanarak, fabrika yemekhanesinde verilen öğle yemeğinin ardından, üretim ve tasarım aşamalarıyla ilgili bilgilendirme toplantısı yapılmıştır. Dağıtılan kişisel koruyucu donanımlar takıldıktan sonra üretim hattına gidilerek sofra camı üretiminin ve tasarımının bütün kademeleri incelenmiştir. Harman hazırlama, silolar, fırın kontrol odası, rejeneratif fırın, şekillendirme, kalite kontrol cihazları, geri dönüşüm sistemleri, otomatik ambalajlama, kalıp hazırlama atölyesi ve kalıp tasarım ofisi öğrencilere detaylı bir şekilde gösterilmiştir. İki saat süren teknik gezinin ardından bütün öğrencilerimize fabrika tarafından cam sofra eşyaları hediye edilmiştir.

19 Aralık 2023, Salı 138 kez görüntülendi